Translator

Monday

Farhan AF4 dah diikat

AMPANG: Nur Farhan Azizan (Farhan AF4), 28, selamat melangsungkan pertunangan dengan jejaka pilihan hatinya, Ahmad Rashdan Suhaimi, 28, di The Flora, Ampwalk Mall, di sini, petang semalam.

Sempena hari berbahagia itu, bakal ibu mentuanya, Faridah Hussin, menyarung sebentuk cincin berlian di jari manis Farhan yang turut menerima lima dulang hantaran berupa sirih junjung, kek cawan, buah-buahan, potpuri dan wang pendahuluan. Keluarga Farhan membalasnya dengan tujuh dulang hantaran iaitu kek cawan, coklat, manisan, buah-buahan, dua naskhah al-Quran, sejadah dan kek fondan yang digubah cantik dihiasi kuntuman bunga segar oleh Elynnz Collections Wedding Planner.

Selepas selesai acara menyarungkan cincin, keluarga kedua-dua belah pihak berbincang mengenai jangka masa pertunangan itu dan jumlah hantaran yang belum diputuskan lagi jumlahnya. Farhan tampil berseri mengenakan gaun petang rona kelabu ditaburi kuntuman bunga renda rona ungu rekaan Syarakim. Kedua-dua kombinasi warna itu warna kegemaran Farhan.

“Kami sudah tujuh tahun berkenalan dan Rashdan tidak mahu menangguhkan lagi majlis pertunangan ini. Kalau ikutkan ibu bapa kami berdua, mereka mahu kami terus melangsungkan pernikahan tetapi memandangkan Rashdan baru balik dari United Kingdom dan baru bekerja sebagai akauntan di Petronas, saya minta tempoh pertunangan selama setahun,” katanya.


Sumebr ; metro

No comments:

Post a Comment

Backlink Terbaik

Kartikel Ping Blogged.my My Ping in TotalPing.com

Free SEO Tools

SYARAT DAN PENAFIAN

cercitor.blogspot tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui blog ini. dan Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian cercitor